• 50 jaar ervaring
  • plan uw eigen onderhoud in
  • ervaren monteurs
  • eerlijk advies

Auto interieur schoonmaken: de tips van VOS

Even door de wasstraat of voor uw eigen huis: de buitenkant van uw auto schoonmaken is voor de meesten een simpel karwei. Maar hoe schoon is het interieur van uw auto? Met deze tips maken wij het gemakkelijk om uw auto interieur schoon te maken én te houden!

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om het schoonmaken van uw auto interieur tot een goed einde te brengen, zijn diverse materialen nodig. Door deze voor de start van de (grote) schoonmaak alvast klaar te leggen, bespaart dat een hoop frustratie en extra tijd. Maar wat heeft u nodig? Denk aan een stofzuiger (vergeet het verlengsnoer niet), microvezeldoek, een emmertje met allesreiniger, glasreiniger en een glasdoek of keukenpapier.

Wilt u weten welke microvezeldoek, allesreiniger, glasreiniger en glasdoek u het beste kunt gebruiken? Neem hier vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 

Haal uw auto leeg om overal bij te kunnen

Ook al ziet u het niet: uw auto bevat waarschijnlijk een aantal spullen die standaard in uw auto liggen. Haal alle spullen zorgvuldig uit uw auto en bepaal wat eventueel weg kan. Door uw auto leeg te halen kunt u niet alleen een goede schoonmaak houden, maar ruimt u ook eventueel overtollige spullen op met een opgeruimd en verzorgd interieur als resultaat!

 

Stof, kruimels of takjes: zuigen maar!

Terwijl het heerlijk zonnetje doorbreekt tussen de wolken, ziet u dat laagje stof liggen op het dashboard. Bij het uitstappen blijft er een takje aan uw schoen hangen en een bijrijder die klaagt over etensrestjes op de stoel. Tijd om de stofzuiger erbij te pakken! Zuig de auto helemaal schoon, denk hierbij ook aan onzichtbare plekken. De meeste stofzuigers hebben handige accessoires die u helpen om ook in de lastige hoeken en kieren te komen. Verwijder het overtollige stof in uw auto met een droge microvezeldoek en klop deze daarna goed uit.

 

Op naar een stralend eindresultaat

Nu uw auto vrij is van zichtbaar vuil, is het tijd om voor de finishing touch! Niet alleen hygiënisch, maar ook voor een stralende uitstraling én een lekkere geur. Gebruik opnieuw de microvezeldoek, en maak deze nat met het sopje met allesreiniger (let op: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen). Poets alle plastic en rubber onderdelen en laat het drogen. Spray de ramen in met de glasreiniger en veeg het complete raam droog met de glasdoek of het keukenpapier. Klaar!

 

Onderhoud uw schone auto

Wilt u langer genieten van een schone auto? Probeer te letten op de etende (mede)passagier: eten doen we buiten de auto! Voor een snelle schoonmaak kunt u wat handzame materialen in de auto leggen om uw auto direct een kleine schoonmaakbeurt te geven. Denk hierbij aan een droge microvezeldoek en (milde) kant-en-klare poetsdoekjes. En vergeet u niet dat uw auto – naast het interieur – een goede onderhoudsbeurt kan gebruiken? Daarvoor kunt u gewoon terecht bij Citroën VOS! Plan direct uw onderhoud online.

snel & makkelijk online
onderhoud
plan uw
werkplaatsafspraak
bedrijfs- wagens
zoek hier uw
bedrijfswagens
voorraad-modellen
nieuwe modellen
op voorraad
private
lease
zonder investering
zorgeloos genieten