• 50 jaar ervaring
  • plan uw eigen onderhoud in
  • ervaren monteurs
  • eerlijk advies

Autocheck voor uw vakantie bij VOS

Het is bijna zover: u vertrekt met vrienden, kennissen en/of uw familie naar een (zomerse) bestemming voor uw welverdiende vakantie. De rit naar uw bestemming doet u met uw eigen auto, maar is deze er wel klaar voor? Een fijne vakantie begint immers met een goede voorbereiding! Maak uw auto vakantieklaar met de hulp van Citroën VOS.

 

 

Controleer de koelvloeistof

U rijdt heerlijk in het zonnetje langs de mooiste heuvels op het warme asfalt, maar ineens staat u stil. Een oververhitte motor is de oorzaak. Maak de kans op oververhitting kleiner door vooraf de koelvloeistof van de motor te controleren. Check of er nog genoeg koelvloeistof in het reservoir zit en vul deze indien nodig bij tot de aangegeven maximum streep.

 

Check het oliepeil

Door regelmatig het oliepeil van je auto te controleren, houd je de conditie van de motor in de gaten. De motorolie is een belangrijk onderdeel die uw automotor niet alleen smeert, maar ook beschermd, koelt en reinigt.

 

Een goede bandenspanning

Een juiste bandenspanning is belangrijker dan u denkt. Naast hogere brandstofkosten bij een te lage bandenspanning, is de bandenspanning bepalend voor de wegligging en dus voor de veiligheid van uw auto. Daarnaast wordt uw remweg langer en slijten uw banden sneller. Wij adviseren om uw bandenspanning iedere twee maanden te controleren. Welke spanning de banden uw auto nodig heeft, staat beschreven in het instructieboekje.

 

Fietsendrager of trekhaak

De fietsendrager of trekhaak zijn typische accessoires die u gebruikt op de heen- en terugweg van uw vakantiebestemming(en). Heeft u alle aansluitingen die nodig zijn om uw trekhaak of fietsendrager juist gemonteerd? Controleer daarnaast bij bijvoorbeeld een caravan of aanhangwagen of de rem-, achteruitrij- en knipperverlichting goed werken. Zo weten ook uw medeweggebruikers wat ze van u kunnen verwachten op de weg.

 

Verborgen gebreken

U kunt zelf voor uw vakantie aan aantal belangrijke onderdelen aan uw auto controleren, echter kan het altijd zijn dat uw auto verborgen gebreken heeft. Laat de auto voor uw vakantie van buiten én binnen controleren door Citroën VOS. Zo weet u zeker dat uw veilig en gerust op vakantie kunt. Plan uw vakantie check-up eenvoudig online of neem contact met ons op.

snel & makkelijk online
onderhoud
plan uw
werkplaatsafspraak
bedrijfs- wagens
zoek hier uw
bedrijfswagens
voorraad-modellen
nieuwe modellen
op voorraad
private
lease
zonder investering
zorgeloos genieten