• 50 jaar ervaring
  • plan uw eigen onderhoud in
  • ervaren monteurs
  • eerlijk advies

Citroën voldoet aan de nieuwe euro 6.2 norm

Vanaf september 2018 moeten alle onze nieuwe auto’s voldoen aan de euro 6.2 norm. D is regelgeving waarmee de maximale uitstoot van voertuigen wordt vastgesteld. De nieuwste euro 6 norm hanteert nog strengere eisen voor auto’s. Citroën anticipeert vroeg op deze regelgeving en maakt gebruik van geavanceerde technologie die de uitstoot van stoffen als CO2, roetdeeltje sen stikstofoxiden beperkt.

Hoewel de uitstoot van roet vooral bekend is als dieselprobleem, moeten ook de benzinemotoren eraan geloven. Deze stoten immers ook roet uit, hetzij kleinere deeltjes. De nieuwe euro 6.2 norm stelt grenzen aan deze roetdeeltjes. Direct ingespoten benzinemotoren zoals onze PureTech motoren worden daarom het komende jaar voorzien van een roetfilter en voldoen daarmee aan de norm.

 

Het wijzigen van de motoren

De wagens worden in het laboratorium getest met een nieuwe testprocedure en daarna nog onder praktijkomstandigheden. De uitstoot mag in de praktijk maximaal 2,1 keer zo hoog zijn als in het lab. U kunt er vanuit gaan dat alle auto’s van Citroën voldoen aan deze voorwaarden. Sterker nog, wij zetten erop in dat de auto’s nu al voldoen aan de regels die vanaf 2021 gelden: de praktijkuitslag mag maximaal 1,5 keer hoger zijn dan de laboratoriumtest.

In 1992 al begonnen we met het verminderen van emissie-uitstoot. Sinds de introductie van deze Euro 1 regelgeving is de emissie van stoffen als CO2, stikstofoxiden en roetdeeltjes drastisch afgenomen. In sommige gevallen is de afname wel 99% sinds de begin jaren ‘90. Wilt u helemaal uitstootvrij dan is een elektrisch voertuig iets voor u.

Kies nu al voor een auto met zuinige Euro 6.2 norm. Dat is niet alleen beter voor het milieu, ook voor uw portemonnee. Kies voor een toekomstbestendige Citroën.

 

snel & makkelijk online
onderhoud
plan uw
werkplaatsafspraak
bedrijfs- wagens
zoek hier uw
bedrijfswagens
voorraad-modellen
nieuwe modellen
op voorraad
private
lease
zonder investering
zorgeloos genieten