• 50 jaar ervaring
  • plan uw eigen onderhoud in
  • ervaren monteurs
  • eerlijk advies

Meest voorkomende reparaties bij onderhoud

Met meer dan vijftig jaar ervaring kennen wij de kneepjes van ons vak. Zo onderhouden en repareren wij ook al jaren uw auto en de auto’s van vele anderen. Vaak zien we dezelfde problemen terug tijdens het onderhoud die u op een simpele manier zelf in de gaten kunt houden. De vier meest voorkomende reparaties bij onderhoud sommen we voor u op.

 

 

1. Onjuiste bandenspanning

Dit zien we toch wel het meest: een onjuiste bandenspanning. Een juiste bandenspanning is belangrijker dan u denkt. Naast hogere brandstofkosten bij een te lage bandenspanning, is de bandenspanning bepalend voor de wegligging en dus voor de veiligheid van uw auto. Daarnaast wordt uw remweg langer en slijten uw banden sneller. Uiteraard controleren wij de bandenspanning altijd tijdens een onderhoudsbeurt, maar het is geen overbodige luxe om dit vaker te doen. Wij adviseren daarom om uw bandenspanning iedere twee maanden te controleren. Welke spanning de banden uw auto nodig heeft, staat beschreven in het instructieboekje.

 

2. Te weinig koelvloeistof

We zien regelmatig dat de koelvloeistof onder het minimale niveau komt te staan. Door te weinig koelvloeistof kan de motor oververhit raken, en daar zit u niet op te wachten. Maak de kans op oververhitting kleiner door het niveau van de koelvloeistof af en toe te controleren. Houd er rekening mee dat u dit doet voor u de weg op gaat. Indien er te weinig koelvloeistof is het reservoir zit kunt u deze bijvullen tot de aangegeven maximum streep. Heeft u hier hulp bij nodig? Bij VOS helpen we u graag!

 

3. Versleten ruitenwissers

U zit in uw auto, maar het begint te regenen. Voor goed zicht heeft u uw ruitenwissers nodig, maar u merkt dat deze niet meer zo goed het water verplaatsen zoals voorheen. Vaak is een versleten ruitenwisser de oorzaak. Bij slijtage van ruitenwissers merkt u al snel dat deze niet meer functioneren zoals het hoort. Het vervangen van de wissers voor een splinternieuw paar is vaak de oplossing. Merkt u dat uw ruitenwissers versleten zijn? Laat dit ons weten bij de onderhoudsbeurt. Wij vervangen dan de wissers voor u.

 

4. Kapotte verlichting

Goed werkende verlichting is essentieel op de weg voor uw eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Helaas zien we nog te vaak dat verlichting kapot is en de eigenaar dit niet in de gaten heeft gehad. Als uw verlichting niet (goed) werkt kan dit zelfs een flinke boete opleveren. Check daarom uw verlichting regelmatig. Laat een bekende meekijken of alle verlichting werkt. Controleer de stadsverlichting, het dimlicht, de richtingaanwijzers, mistlampen, achteruitrijlicht en het derde remlicht.

 

Onderhoud bij Citroën VOS

Een betrouwbare auto begint bij de juiste onderhoudsbeurt. Tijdens de onderhoudsbeurt controleren wij bovenstaande vier punten, maar ook vele andere onderdelen die u zelf niet kunt zien. VOS kent het belang van deze check en heeft alles in huis om uw auto goed te onderhouden. Kom langs voor uw jaarlijkse onderhoudsbeurt, maar bel ons ook gerust als u iets aan uw auto heeft opmerkt wat u niet vertrouwt. Neem contact op of plan direct uw onderhoud in.

 

snel & makkelijk online
onderhoud
plan uw
werkplaatsafspraak
bedrijfs- wagens
zoek hier uw
bedrijfswagens
voorraad-modellen
nieuwe modellen
op voorraad
private
lease
zonder investering
zorgeloos genieten