• 50 jaar ervaring
  • plan uw eigen onderhoud in
  • ervaren monteurs
  • eerlijk advies

Sneak preview: nieuwe SUV Citroën C5 Aircross

Citroën brengt in het najaar de Europese versie van de nieuwe SUV uit: de C5 Aircross. Bij VOS vanaf oktober in de showroom te bewonderen. We vertellen u graag alvast meer over deze unieke, karakteristieke Citroën.

Alvast inschrijven voor de nieuwsbrief en/of de Sneakpreview? 

 Schrijft u zich hier in

 

Onderscheidend in zijn soort

Met 40.000 verkochte exemplaren is de C5 Aircross sinds eind 2017 in China een groot succes. Net zoals de andere Aircross-modellen beschikt de C5 Aircross over een robuust en krachtig uiterlijk. De nieuwe SUV onderscheidt zich van zijn voorgangers door meer ingetogen dakrelingen, grotere wielen en vloeiendere vormen. Natuurlijk is de Aircross niet compleet zonder de kenmerkende airbumps. Maar in plaats van een prominente plek zoals op de Cactus, krijgen ze een subtielere plaats in de dorpellijst, waardoor de carrosserie een classy look-and-feel behoudt.

 

 

Uiteenlopend kleurenpalet

De nieuwe C5 Aircross is net als onze recente modellen compleet naar wens in te richten. U heeft keuze uit maar liefst dertig kleurcombinaties met zeven carrosseriekleuren. Ga voor ingetogen Perla Nera Black of spring uit de band met Volcano Orange. De drie Color Packs met accentkleuren Silver, White of Red laten de voorbumper, airbumps en dakrelingen extra opvallen. De keuze voor een persoonlijk interieur is uitgebreid: er zijn maar liefst vijf opties met tot de verbeelding sprekende namen als Wild Grey en Hype Brown.

 

Maximaal comfort

Het vooruitstekende comfort van Citroën komt duidelijk naar voren in de nieuwe Aircross. Vooral de achterbankpassagier haalt in de C5 Aircross zijn hart op, want daar is extra aandacht besteed aan comfort met behulp van Progressive Hydraulic Cushions en Advances Comfort Seats. Een andere kracht van de C5 Aircross is het volume. Hij heeft namelijk de grootste bagageruimte van het segment. Zo is er altijd voldoende plek voor uw trouwe viervoeter, tassen vol boodschappen of de vakantiekoffers van het hele gezin.

 

 

Technische hoogstandjes

Highway Driver Assist is een van de twintig rijhulpsystemen in deze Franse vierwieler. De techniek bepaalt de snelheid aan de hand van verkeersregels en houdt het voertuig in de juiste baan. Zo komt het nooit meer voor dat u ongemerkt van rijbaan wisselt. Daardoor neemt de kans op ongelukken aanzienlijk af. Lange ritten worden veiliger en u houdt ze door een uitgebreide cruise control een stuk langer vol. De C5 Aircross beschikt ook over zes geavanceerde connectiviteitstechnologieën. Is uw telefoon leeg? Laad die direct op met de draadloze lader. En kleffe broodjes eten onderweg is voorgoed verleden tijd, omdat uw etenswaren en drinken gekoeld worden in de middenconsole én het dashboardkastje van de C5 Aircross.

 

Motor en rijhulpsystemen

De krachtige Citroën C5 Aircross wordt aangedreven door sterke benzine- en dieselmotoren van 130 tot 180 pk. Alle modellen zijn uitgerust met de nieuwe, duurzame en automatische transmissie EAT8. Dat is goed nieuws voor het milieu, want u rijdt zo zeven procent zuiniger dan de oudere zestrapstransmissie. Nog even geduld als u nog zuiniger wilt rijden. Eind 2019 is de C5 Aircross namelijk leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn en kan de auto zowel elektrisch als op benzine rijden.

Kom dit najaar de nieuwe C5 Aircross in onze showroom bewonderen. Inschrijven voor ons Sneak Preview Event?

Schrijft u zich hier in

snel & makkelijk online
onderhoud
plan uw
werkplaatsafspraak
bedrijfs- wagens
zoek hier uw
bedrijfswagens
voorraad-modellen
nieuwe modellen
op voorraad
private
lease
zonder investering
zorgeloos genieten